Isolatie

Deze pagina is onder constructie. De redactie zou graag meer informatie krijgen over verschillende isolatie mogelijkheden, leveranciers en subsidies.

Vele eigenaren hebben hun woning al gedeeltelijk of geheel geïsoleerd. In 2009 is er een project geweest waarbij een groep bewoners gezamenlijk de huizen hebben laten isoleren. De gemeente Zwolle had toen een subsidiepotje waar gebruik van gemaakt is.

Als het huis nog niet of gedeeltelijk is geïsoleerd dan kan dat altijd nog gedaan worden. De meest voorkomende isolatie mogelijkheden zijn:

  • Spouw isolatie
  • Dak isolatie
  • Vloer isolatie
  • Dubbel glas
  • Tocht preventie

Spouw Isolatie

De foto’s laten zien hoe de spouwisolatie is uitgevoerd tijdens het isolatie project uit 2010. De isolatie die is toegepast bestaat uit vezels die via gaten op de voegkruisingen wordt ingespoten. Dit systeem heeft als voordeel dat er geen vocht vrijkomt en dat de vezels veel minder in elkaar zakken dan bv piepschuim korrels.

Dakisolatie

Bij het isoleren van platte daken wordt op het bestaande dak een laag isolatiemateriaal aangebracht waarover een waterdichte dakbedekking komt.

Vloerisolatie

De redactie zou graag informatie krijgen over verschillende manieren om de vloer te isoleren

Leveranciers voor isolatie van de woningen

Leveranciers voor isolatie staan ook in de Bedrijvengids

Subsidies

Voor aanvragen subsidies t.b.v. energiemaatregelen kunt u terecht op de website van de gemeente Zwolle: Energieloket gemeente Zwolle.

Wellicht zijn er ook andere subsidieregelingen, bv van de provincie of het Rijk. De regelingen wisselen regelmatig en daarom houden we ze hier niet bij.