Herinrichting binnenpleintje Mosselkreek

Reeds in 2007 namen enige Mosselkreekbewoners het initiatief om medebewoners uit te nodigen om mee te denken over de herinrichting van het middenpleintje. De bestrating was slecht en aan de bebossing kon ook wel wat worden gedaan. Om het pleintje ook functioneel te maken wilden de bewoners graag een picnicktafel en eventueel nog een bank. Dit om het krekencontact te bevorderen.
In overleg met de gemeente werd afgesproken dat er opnieuw bestraat zou worden en dat ook de beplanting zou worden aangepakt. Ook kregen de bewoners geld voor de inrichting Al snel lagen de stenen er uit en daarvoor in de plaats werd het pleintje een grote zandbak.
Omdat er een hele tijd niets gebeurde werd die zandbak een grote kattenbak.
Maar in het voorjaar van 2008 kwamen de stratenmakers en werden er nieuwe planten en struiken geplant. Daarna werd een picnicktafel en bank aangeschaft en al snel werd gebruik gemaakt van het nieuwe middenterrein. Kinderen speelden er; er werd thee gedronken en er zijn ook al wat bewoners gesignaleerd met een glaasje rosé. Ook zag je bewoners regelmatig vegen en opruimen; het pleintje moet mooi blijven. Iedereen die de kreek opreed zag het verschil.
Dit moest gevierd worden, natuurlijk rond de picknicktafel en wel onder het genot van een hapje en een drankje.
En op 1 november is de eerst gezamenlijke snoeiochtend gehouden met koffie en koek.
Vele bollen werden geplant, dus we kunnen in het voorjaar een kleurige Mosselkreek verwachten.De inhoud van deze pagina of bericht is alleen voor de leden van VvE Ons Eigen Groen

Related posts