Duurzaam Krekenbuurt

Werkgroep Duurzaam Krekenbuurt
In juni zijn we gestart met een enthousiaste werkgroep van 8 mensen om te onderzoeken hoe je een woning in de Krekenbuurt kan verduurzamen.
Er blijkt ontzettend veel kennis en ervaring in de Krekenbuurt te zijn! Zo zijn er al een aantal woningen met een hybride warmtepomp of zelfs een volledige warmtepomp.
Het is de bedoeling dat de werkgroep de aanwezige kennis probeert te verzamelen en te delen. Daarnaast willen we ook nieuwe kennis opdoen en onderzoeken hoe we onze woningen klaar maken voor 2050 en daarna.
Delen van kennis
Heb je ook ervaring met PVT-panelen, verwarmde muren, biomassa- of leemkachel, (hybride) warmtepomp, infraroodpanelen, nieuwe ramen, zonnepanelen, waterboilers en andere warmteopslag, een oplossing voor de koepel, vloer-, spouwmuur-, dak- en isolatie of andere (creatieve) duurzame oplossingen?
De werkgroep wil graag alle kennis en ervaring van de woningen in kaart brengen en die op een handige manier delen met medebewoners.
Kier dichten
Het dichten van kieren is een makkelijke manier om snel en eenvoudig energie te besparen en een comfortabeler huis te krijgen. We onderzoeken of hier subsidie op te krijgen is en er dan een gemeenschappelijke dag van te maken om elkaar te helpen met het klussen.
Koepels
De koepel is het beeldvormende deel van de Krekenbuurt. Maar helaas ook een groot warmtelek en niet echt degelijk meer. Daarnaast zijn we er achter gekomen dat de originele plexiglas koepel niet meer wordt gemaakt.
De werkgroep wil met de gemeente om tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen als er koepels vervangen moeten worden.
We willen graag het volgende bereiken:
  • Een ontwerp voor een goed verkrijgbare koepel en dakplaat dat door de monumenten commissie is goedgekeurd.
    • Dus 1 keer laten keuren en dat deze vervolgens zonder aanvraag geplaatst mag worden
  • Een goed geïsoleerde dakplaat die ook tochtdicht is
  • Subsidie van de gemeente voor het ontwikkelen van een nieuw ontwerp.
Andere plannen
Er zijn nog veel zaken die we gemeenschappelijk zouden kunnen aanpakken. Dat willen we ook onderzoeken: wat is er mogelijk en kunnen we dat in de Krekenbuurt met elkaar van de grond krijgen.
Groet van Werkgroep Duurzaam Krekenbuurt

Related posts